Volksspelen

VOLKSSPELEN TE HUURHieronder vind je een overzicht met volksspelen die we te huur aanbieden. Vanaf 5 volksspelen is de levering gratis binnen een straal van 35km rond Bambrugge (Erpe-Mere). De spelen worden steeds vergezeld met hun spelregels. Onderaan de pagina kan je de prijzentabel vinden.

2. STANGENBILJART

Leg de stokken tegen elkaar aan en leg de biljartbal achter in de bak op de stokken.

Door beide stokken naar buiten te buigen, zal de bal naar voren rollen en probeer deze zoveel mogelijk te laten rollen.

Laat de bal, als hij terug begint te rollen, in een hole glijden.

De punten zijn onder de holes aangegeven. U krijgt 0 punten als de bal terugrolt naar het begin of naast de holes valt.3. WIELBAK

Begin op het vlakke gedeelte voor nummer 1 te rollen. De rol moet zover mogelijk doorrollen, maar rolt deze te ver, dan heeft men geen punten. Ligt de rol scheef, dan krijgt men ook geen punten.

Ieder mag bijv. 3 keer rollen en de winnaar is degene die de meeste punten heeft.1. SJOELBAK

Na de eerste worp van 10 schijven, volgen nog eens twee worpen met de overgebleven schijven. Daarna volt de telling van het aantal punten.4. JENGA XL

Je speelt om de beurt met de wijzers van de klok mee. Je speelt 1 steen per beurt. De steen die je verwijderd hebt, moet je kruislings op de bovenste laag van de toren plaatsen, totdat je een nieuwe volle laag van 3 stenen hebt.

De winnaar mag gefeliciteerd worden wanneer

de toren omvalt. De speler die de laatste steen foutloos plaatste is dan de winnaar.


5. JAPANSE BILJART

Rol de houten ballen naar achter toe en probeer in de gaten met de hoogste score terecht te komen. Elke speler heeft 5 ballen en op het einde volgt de puntentelling.

6. REKKER-TREKKER

Elke speler heeft vijf schijven en de twee spelers moeten tegelijkertijd proberen hun schijven door het gat in de middenplank naar het andere veld te schieten met behulp van het elastiek.

Wie het eerst zijn vijf schijven op het veld van de tegenstander heeft gespeeld, heeft gewonnen.

8. TAFELBOWLING

Eén speler gaat aan het begin en een andere speler gaat aan het einde van de baan staan. De kegels worden op de markeringspunten gezet. De speler rolt de bal in de richting van de kegels en de kegels die omgegooid zijn, worden door de andere speler van de kegelbaan gehaald. De andere speler rolt de bal weer terug. De speler mag drie keer de bal rollen en dan de punten tellen, voor iedere omgevallen kegel 1 punt. Als alle kegels omgevallen zijn, dan krijgt men 10 punten extra.

9. TAFELKEGELSPEL

De bol wordt via de buitenzijde van het tafelkegelspel naar de kegels geslingerd. Wie in 1 of 2 beurten het hoogst aantal van de 9 kegeltjes vloert, wint.

7. BAKSCHIETEN

Probeer de 5 metalen munten in het gat te gooien.

11. KAASSPEL

De speler of twee spelers proberen tegelijk om met behulp van de uiteinden van het touw de kaas langs de gaten te loodsen en zo hoog mogelijk te eindigen. Tot de eerste lijn zijn er geen punten te verdienen, daarna het aantal punten dat aangegeven staat.

10. MANNETJESSPEL

Gooi met de kogel de mannetjes omver. Elk mannetje heeft zijn eigen puntenwaarde.12. TROU-MADAME

De kaasbollen rollen over de grond om zo door de poortjes met de hoogste score te geraken. De speler mag 5 bollen rollen en daarna de punten tellen.

15. FAKIR

De Fakir is een spel van geluk en toeval. Het spel wordt gespeeld met 4 knikkers. De knikker valt beneden in een puntenbak. Op het einde worden de punten opgeteld. De speler met het hoogste aantal punten is de winnaar.

14. HOEFIJZERWERPEN

Elke speler probeert om 5 hoefijzers om de paal te werpen. Elk hoefijzer die geheel om de paal ligt, is één punt.

13. RINGWERPEN

Zet een streep op 2 meter van het spel.  Werp de 5 ringen stuk voor stuk om de kegels op het bord. Daarna mag u nog twee pogingen doen met de ringen die niet om de kegels hangen.  Tel het aantal punten dat u hebt behaald, bij elkaar op.  De speler met het hoogste aantal punten is de winnaar.


18. AEROBILLE

De speler heeft 10 beurten. De speler stoot de bal weg met een keu en probeert de bal in het vak met de hoogste punten te spelen. De speler met de meeste punten wint.

17. PUNTENSJOELBAK

Met een sjoelschijf moet men via de randen de schijf zover mogelijk van de linker- naar de rechterzijde schuiven.

Alleen als de schijf helemaal in een vakje ligt, tellen de punten.

16. CARROUSEL BILJART

De speler speelt de houten ballen naar achter toe met de keu en probeert in de gaten met de hoogste score terecht te komen. Elke speler heeft 10 kansen en op het einde volgt de puntentelling.

20. NAGELEN

Wie heeft met zo weinig mogelijk slagen het snelst de spijker in het hout?

19. TOPTAFEL

Plaats de 12 kegels op de cijfers en ga zo staan dat u de cijfers kunt lezen.

Hou de tol met houder in de bak en trek het touwtje aan, zodat de tol weg zal schieten en de kegels om zal stoten.

U kunt van tevoren bepalen hoeveel keer men de tol mag laten wegschieten.

Tel dan uw score.


PRIJSLIJST

1 DAG

WEEKEND

(zaterdag+zondag)

1 spel

14 EUR

21 EUR

pakket 5 spelen naar keuze

60 EUR

90 EUR

pakket 10 spelen naar keuze

100 EUR

150 EUR

pakket 15 spelen naar keuze

140 EUR

210 EUR

Alle volksspelen (20)

180 EUR

270 EUR

Gratis levering vanaf 5 spelen binnen een straal van 35km rond Bambrugge (Erpe-Mere).

PAKKET VOLKSSPELEN IN COMBINATIE MET SPRINGKASTEEL = 10% KORTING

Copyright © All Rights Reserved